Duurzame energie

Duurzame energie

  • Zonneboilers
  • Warmtepompen

Een duurzaam verwarmd huis is goed voor het milieu én voor uw energierekening. Het is dus slim om duurzame maatregelen te nemen.

Waar kunnen wij u in adviseren?

  • Kies voor een goed ventilatiesysteem. U zorgt daarmee niet alleen voor een prettig en gezond binnenklimaat, een warmteterugwinsysteem zorgt bijvoorbeeld ook voor minder warmteverlies.
  • Laat uw (aardgas) verwarmingsinstallaties vervangen door slimme, zuinige en milieubewuste systemen. Denk aan een (hybride) warmtepomp waarmee u uw eigen warmte milieubewust opwekt. Ook kunt u energie opwekken met zonnepanelen.
  • Kies voor een slimme thermostaat. Er valt veel energie te besparen met een goede kamerthermostaat. Hoe vaak vergeet u niet de thermostaat lager te zetten als u de deur uitgaat of wanneer u gaat slapen? Met een normale klokthermostaat is het lastig de behoefte aan verwarming af te stemmen op uw leefgedrag, omdat uw schema en dat van uw gezin soms per dag verschilt. Een slimme thermostaat kunt u met uw mobiel of tablet bedienen, dus bent u onverhoopt vroeger of later thuis kunt u de verwarming hoger of lager zetten op afstand. Daarnaast zijn slimme thermostaten vaak zelflerend: ze regelen op basis van gegevens uit het verleden het meest gunstige stookgedrag.

Kijk op onze NIEUWSpagina voor het laatste nieuws en van toepassing zijnde subsidies op duurzaam energie gebied.